Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!

Teraz jest 21 paź 2017, o 18:47


Gobliny

"Dopóki piła w grze, wszystko jest możliwe". Dyskusje o dostępnych rasach i taktykach.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

rover

liniowy

  • Posty: 187
  • Dołączył(a): 2 lip 2013, o 10:49

Re: Gobliny

Post23 maja 2017, o 21:18

Elkołak pytałem odkąd grasz, bo może było to obecne w BB1 zanim zacząłeś grać. Kompletnie no offense stary :)

NairoD mówimy o BB1 na PC, a nie o tym czy jak grałeś pierwszy mecz w figurki to była zima, lato czy padał deszcz :P

Przekopałem sobie liste mailingową z bety BB1, bo niestety forum bety LE było na starym forum Orca Coli i rugie na forach Cyanida, ale już ich nie ma. Natomiast summary wszystkich bugów było też w liście mailingowej z Cyaniem. Z tego co widzę wydaje mi się, że problem leżał w tym, że przy pracach nad LE reimplementowali ten skill, żeby obsługiwał go ten sam skrypt co Staba. Zamiast blocka jest armor roll i już, ale nie uwzględnili, że rulebook w kontekście chainsawa mówi co innego. Wtedy było sporo takich smaczków w grze. Oto bugi zgłoszone przez OCC w kontekście Looneya:

Looney
Doesn't include +3 to his own armour break roll when 1 on the attack attempt is rolled.
Can pick Looney as a player who can try to incercept the pass; nothing happens when he is picked though and the player losses his intercept chance (no roll, nothing happens).
You can take Pass Block on Looney and can try an intercept attempt; dice is rolled as on normal intercept attempt (don't know if you can catch the ball though, never rolled 6 but the roll is there).
You can take Multiple Block on Looney (!); game crashes when you inflict two casualities in the same turn using Mutliple Block.
You can take Fenzy on Looney (!); if you do nothing happens on the chainsaw use attempt.
You can take Juggernaut on Looney (!); if you do nothing happens on the chainsaw use attempt.
Sometimes can't perform armor break attempt on Blitz! action when using chainsaw in GFI range.


Nie kwestionuję natomiast tego co jest zapisane w rulebooku i oczywiście macie racje, że jest tam napisane, że nie można łączyć tych skilli. Wiecie, to było 7 lat temu i na serio ja to mgliście pamiętam co było bugiem, a co nie. Szczególnie, że rulebook czytałem ostatnio też właśnie w okolicach 2010 :) Po prostu mi się miksuje rzeczywistość po tylu latach, natomiast pamiętam, że miałem takiego wariata (jak się okazuje w becie LE, w której było dużo więcej bugów niż w wanilii) i uznałem, że tak można nie pamiętając rulebooka i faktów.

Podsumowując, ja trochę popierdoliłem, ale nie można pisać, że czegoś nie ma, bo się tego nie widziało.
Grubo albo wcale.
Offline
Avatar użytkownika

Nimar

Zdobyte Trofea:

Zdobyte Trofea:

  • Posty: 5826
  • Dołączył(a): 20 lut 2013, o 16:27
  • Lokalizacja: Gliwice

Re: Gobliny

Post12 paź 2017, o 20:46

Hej
Mam pytanie do ekspertów!! Otóż starły się dzisiaj moje elfy z goblinami i mieliśmy małą zagwózdkę. Chodzi mi o tego gobosa z latawcem. Z tego co rozumiem to on jak leci to używa tej małej templatki czyli rzuca k6 i ma +1 do lądowania. I teraz moje pytanie jak troll nim cienie i wyrzuci 6 czyli celne podanie to mały ląduje an tym polu co wskazał, tak? Jak jest nieudane podanie to wtedy używamy templetki, czyli mały leci o jedno pole do przodu, lub trochę go znosi w prawo lub lewo i teraz rzucam 3 razy tamplate (tak jak przy niecelnym podaniu) czy tylko raz? Jak trzy razy to ten zawodnik jest mocnym przegięciem i trzeba go likwidować kiedy się tylko da, bo przy rzucie leci o 3 pola do przodu!

A i jeszcze pytanie jak troll zrobi fumbla gobosem, to odkładamy gobosa a ziemie i nie ma turnovera, tak? I też pytanie czy gobos może się ruszyć (jak nie wykonał ruchu) czy upada z tą piłką i rzucamy na pancerz itd. czy po prostu stoi tak jak stał i traci ruch?
nick steam: Nimar
Offline
Avatar użytkownika

Smollar

trener

  • Posty: 830
  • Dołączył(a): 9 wrz 2016, o 23:13

Re: Gobliny

Post12 paź 2017, o 21:01

Nimar napisał(a):Hej
Mam pytanie do ekspertów!! Otóż starły się dzisiaj moje elfy z goblinami i mieliśmy małą zagwózdkę. Chodzi mi o tego gobosa z latawcem. Z tego co rozumiem to on jak leci to używa tej małej templatki czyli rzuca k6 i ma +1 do lądowania. I teraz moje pytanie jak troll nim cienie i wyrzuci 6 czyli celne podanie to mały ląduje an tym polu co wskazał, tak?

Ekspert ze mnie żaden, ale chyba czytałem, że rzut towarzyszem ZAWSZE jest niecelnym podaniem.

Nimar napisał(a):Jak jest nieudane podanie to wtedy używamy templetki, czyli mały leci o jedno pole do przodu, lub trochę go znosi w prawo lub lewo i teraz rzucam 3 razy tamplate (tak jak przy niecelnym podaniu) czy tylko raz? Jak trzy razy to ten zawodnik jest mocnym przegięciem i trzeba go likwidować kiedy się tylko da, bo przy rzucie leci o 3 pola do przodu!

Dokładnie, niezły latacz z niego.

Nimar napisał(a):A i jeszcze pytanie jak troll zrobi fumbla gobosem, to odkładamy gobosa a ziemie i nie ma turnovera, tak? I też pytanie czy gobos może się ruszyć (jak nie wykonał ruchu) czy upada z tą piłką i rzucamy na pancerz itd. czy po prostu stoi tak jak stał i traci ruch?

Ląduje i stoi oraz może coś robić, jeżeli nie robił.
IMHO
steam: smollar
FUMBBL: Smollar73

WAAAGH!!!
Offline
Avatar użytkownika

Pieta

trener

  • Posty: 1122
  • Dołączył(a): 20 paź 2015, o 21:24
  • Lokalizacja: Wrocław

Re: Gobliny

Post12 paź 2017, o 21:21

Dokładnie. Jak troll rzucający goblinem wyrzuci 6, to podanie jest niecelne. W rzucaniu maluchami oblicza się głównie na ile będzie fumble, który stratą jeszcze nie jest. Goblin najpierw musi spróbować wylądować na nogach.
Jeśli miał piłkę i nie wylądował, to strata.
Jeśli nie miał piłki, nie wylądował i nic mu się nie stało, a nie ruszał się wcześniej, może wstać za 3MA i pobiec dalej. Straty nie ma.
Steam: Pieta http://steamcommunity.com/id/pietunia
Grupa Steam: Blood Bowl Polska
Offline
Avatar użytkownika

Niko

star player

  • Posty: 572
  • Dołączył(a): 5 cze 2013, o 17:41
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Gobliny

Post13 paź 2017, o 07:36

Nimar napisał(a):Jak trzy razy to ten zawodnik jest mocnym przegięciem i trzeba go likwidować kiedy się tylko da, bo przy rzucie leci o 3 pola do przodu!

nie jest gięty bo bierze strefy na dodge'ach :(
Offline
Avatar użytkownika

Nimar

Zdobyte Trofea:

Zdobyte Trofea:

  • Posty: 5826
  • Dołączył(a): 20 lut 2013, o 16:27
  • Lokalizacja: Gliwice

Re: Gobliny

Post13 paź 2017, o 07:42

No to jest jedyny minus. No ale wczoraj przeciwnik mi tak wbił 2 punkty;p
nick steam: Nimar
Offline
Avatar użytkownika

reszka

Zdobyte Trofea:

Zdobyte Trofea:

  • Posty: 1504
  • Dołączył(a): 17 sty 2013, o 14:03

Re: Gobliny

Post13 paź 2017, o 10:39

do mnie oczywiście dopiero mają dojść maleństwa, ale ten koleś ze skrzydłami jest ekstra - tylko czy się mieści. Ten oooligan też fajny, ale ciekawe jak to punktowo wygląda.
Sędzia na boisku jest potrzebny wyłącznie po to, aby trenerzy mogli udawać, że grają według jakichś zasad.
Offline
Avatar użytkownika

Niko

star player

  • Posty: 572
  • Dołączył(a): 5 cze 2013, o 17:41
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Gobliny

Post13 paź 2017, o 11:12

jak nie bierzesz 3 trolli i 3 łapówek to się wszystko mieści :D
Offline

Crazy_Cow

blitzer

  • Posty: 339
  • Dołączył(a): 7 kwi 2016, o 09:43

Re: Gobliny

Post13 paź 2017, o 13:32

Niko napisał(a):jak nie bierzesz 3 trolli i 3 łapówek to się wszystko mieści :D



ale bez trolli 3 tak jakoś smutno. No i jednak riper fajny bo nei glupi i nie je goblinow : D
Offline
Avatar użytkownika

Niko

star player

  • Posty: 572
  • Dołączył(a): 5 cze 2013, o 17:41
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Gobliny

Post13 paź 2017, o 13:50

na RumBowlu grałem dwoma w tym Riper... i faktycznie smutno mimo że ma się Ripera :P
Poprzednia strona

Powrót do Rasy i taktyki

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość